Overslaan en naar de inhoud gaan

Categorie: Websites

In deze categorie vind je artikelen die betrekking hebben op websites. De meeste artikelen zijn bedoeld voor de personen die zelf een website hebben of beheren.


Snel en eenvoudig een backup van WordPress

Heb je een WordPress website en wil je graag een back-up van je site maken. Maar weet je niet goed hoe en/of waar je moet beginnen, dan ben je nu op de juiste pagina aangekomen. Op deze pagina leggen we uit hoe je in een paar eenvoudige stappen snel zelf een back-up kunt maken van je site. Je hoeft hiervoor geen geavanceerde webmaster te zijn of een nerd die de hele dag achter zijn computer zit. Het enige wat je moet kunnen in inloggen via het WP Admin gedeelte van je website. Verder heb je minimaal de volgende gegevens nodig:

Lees meer...

Backup maken van je WordPress site

Wanneer je een back-up wilt gaan maken van je WordPress website, dan moet je realiseren dat je WordPress website bestaat uit bestanden en uit een MySQL database. Mocht je alleen een back-up maken van je bestanden, dan heb je hier niet voldoende aan. In dit artikel geven we je een toelichting hoe je een complete back-up kunt maken van je WordPress site. Om een goede back-up te maken zijn er twee delen die je moet gaan opslaan:

Lees meer...

Google reCaptcha API key aanvragen

Als je een website hebt, dan heb je meestal ook wel een formulier op je website. Meestal duurt het niet lang voordat je ook via dat formulier SPAM gaat ontvangen. Om je formulier beter te beveiligen kan je gebruik maken van Google reCaptcha. Google reCaptcha Als je gebruik gaat maken van Google reCaptcha, dan kan je een veld aan je formulier toevoegen waarmee iemand die het formulier invult ook kan aangeven dat hij geen robot is. reCaptcha is een "gratis" dienst van Google, waarmee je het aantal SPAM berichten kan verminderen.

Lees meer...

Wordpress installeren

Je leest overal dat WordPress open source is en dat je het gratis kan gebruiken. Je bent op deze pagina gekomen omdat je waarschijnlijk zelf je eigen website wilt gaan maken. Maar hoe begin je nu? Welke stappen moet je doorlopen om zelf een WordPress website te installeren? Dit artikel geeft een toelichting hoe je zelf je WordPress website kan installeren. Voordat je kan beginnen zijn er een aantal dingen die je nodig hebt:

Lees meer...

AVG-proof social media deelknoppen

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018 is uitgebreid. En misschien is je dat wel ontgaan. Maar de privacyrechten van klanten of gebruikers worden er mee versterkt en uitgebreid. En door deze wet ben je als website eigenaar medeaansprakelijk voor datavergaring en -doorzending naar een derde partij.

Lees meer...

Verschillende soorten SSL-certificaten

Met behulp van een SSL-certificaat is het mogelijk om een internetverbinding naar een website te beveiligen. Hiervoor moet de eigenaar van site een SSL-certificaat toevoegen aan zijn webserver of website.  3 soorten SSL-certificaten Op dit moment zijn er 3 verschillende soorten SSL-certificaten die hiervoor geschikt zijn:

Lees meer...

Hoe omleiden van http naar https

Nadat het SSL-certificaat is toegevoegd aan je website, kan je je website instellen zodat er altijd een SSL-verbinding gemaakt moet worden.  Als je gebruik maakt van een Apache webserver voor je website dan kan je dit instellen via het htaccess bestand. Je kan instellen dat al het verkeer naar http omgeleid moet worden naar https.

Lees meer...

8 redenen om een SSL-certificaat te gebruiken

Met behulp van een SSL-certificaat kan je de verbinding naar je website beveiligen. Veel mensen die een website hebben vragen zich af waarom beveiligen? De meeste IT-bedrijven vertellen dat het veilig is en dat je het verplicht bent en o ja… je komt ook hoger in Google.

Lees meer...

Heb ik ook SSL nodig op mijn website?

Internet is populair. Dat zie je dagelijks terug. Bijna ieder bedrijf heeft wel een website. Mensen besteden steeds meer tijd online. Als bedrijf of als website-eigenaar wil je dat jouw klanten/bezoekers ook je website weten te vinden en je diensten of producten weten te kopen.

Lees meer...

Een back-up maken van je website op een Linux server

Er zijn verschillende manier om een backup te maken van je website. In dit artikel krijg je een toelichting op hoe je een backup van je site kan maken met zip. Om een back-up te maken moet je een verbinding maken naar de server. Vervolgens moeten de bestanden worden toegevoegd aan een archief bestand (Zip file). Nadat we het

Lees meer...