Overslaan en naar de inhoud gaan

Categorie: Servers

In deze categorie vind je artikelen die betrekking hebben op servers. De kan zijn VPS-servers of dedicated servers. Maar sommige artikelen kunnen ook gaan over een SQL-server of een mail-server.


Installeren van CSF op CentOS 7

De “ConfigServer & Security Firewall”  (ook wel CSF) is een tool die je eigenlijk niet wilt missen op je server. CSF is beschikbaar voor Linux en Debian servers en maakt gebruik van iptables. In de laatste versies van CentOS 7, RHEL 7 en CloudLinux 7 wordt standaard gebruik gemaakt van de firewalld deamon. Om gebruik te maken van CSF moet je de firewalld uitschakelen en iptables inschakelen en activeren.

Lees meer...

Installeren van CSF op CentOS 6

De beveiliging van je server is een belangrijk onderdeel om een stabiele server te krijgen die probleemloos draait. Met behulp “ConfigServer & Security Firewall” (ook wel CSF) krijg je nog meer invloed op de beveiliging van je server. Dit artikel geeft een toelichting hoe je CSF kan installeren op je cPanel server en CentOS.

Lees meer...

Harddisk vergroten in CentOS 7

Als je extra schijfruimte hebt aangeschaft voor je VPS dan moet je deze schijfruimte nog toewijzen aan het systeem. Dit artikel geeft een toelicht op de stappen die je moet doorlopen om de extra ruimte toe te wijzen met CentOS 7. Door lopen de stappen hieronder:

Lees meer...

Je Linux server updaten n.a.v. een beveiligingslek

Dit artikel is eerder geschreven naar aanleiding van een beveiligingslek in de Bash shell. Het orginele artikel stamt uit 2014. De informatie in dit artikel is te gebruiken voor updaten van je Linux server in het algemeen.

Lees meer...

Omvang van alle tabellen opvragen met MS-SQL

Soms wordt je database groter zonder dat je er erg in hebt. Om een goed beeld te krijgen wat veel ruimte in beslag neemt is het handig een overzicht te maken hoeveel ruimte welke tabel in beslag neemt. Dit artikel geeft een toelichting hoe je de grootte van alle tabellen in je database kan opvragen. Dit artikel heeft betrekking op Microsoft SQL server 2008.

Lees meer...

Een back-up maken van je website op een Linux server

Er zijn verschillende manier om een backup te maken van je website. In dit artikel krijg je een toelichting op hoe je een backup van je site kan maken met zip. Om een back-up te maken moet je een verbinding maken naar de server. Vervolgens moeten de bestanden worden toegevoegd aan een archief bestand (Zip file). Nadat we het

Lees meer...