Overslaan en naar de inhoud gaan

Categorie: Desktops

In deze categorie vind je artikelen die betrekking hebben op desktop computers.


Verschil Microsoft account en werk of school account

Tegenwoordig heeft iedereen bijna wel een Microsoft-account. Je hebt een Microsoft-account nodig als je van diensten van Microsoft gebruik wilt gaan maken. Als je een nieuwe computer koopt met Windows 10/11 wordt tijdens de installatie gevraagd om je met je Microsoft account aan te melden. Bij Microsoft hebben ze grofweg twee soorten accounts:

Lees meer...

Word document versleutelen met wachtwoord

Soms maak je een document en deze wil je met iemand delen, maar je wilt er zeker van zijn dat andere personen niet zomaar toegang hebben tot het document wat je gemaakt hebt. Met Microsoft Word is het mogelijk om het document te versleutel met een wachtwoord.

Lees meer...

Een overzichtelijke mailbox met 'Inbox Zero'

Regelmatig geven wij ondersteuning aan mensen die problemen hebben met hun e-mail. Wij komen soms een mailbox tegen met meer dan 1000 e-mailberichten in hun 'Postvak In' en bijvoorbeeld 75 ongelezen berichten. Mensen gebruiken hun mailbox steeds vaker als een soort van 'digitaal archief'. Ieder e-mail bericht wordt bewaard. Uiteindelijk blijft er een onoverzichtelijke mailbox over. En de kans is groot dat je e-mail ook nog eens traag wordt.

Lees meer...

Host file aanpassen op je Mac OSx

De host file is een tekstbestand welke ook gebruikt wordt om een hostnaam aan een IP adres te koppelen. Via de stappen in dit artikel kunt u de host file aanpassen op uw Mac (OSx) Opmerking: Om een IP-nummer op te vragen van een hostnaam wordt eerst de hostfile op uw computer geraadpleegd. Daarna wordt de DNS-server aangesproken voor het opvragen van een IP-nummer. Host file aanpassen op je mac (OSx). Met behulp van de volgende stappen kunt u zelf u host file aanpassen op uw Mac (OSx)

Lees meer...

Programma's van derde installeren op je Apple

Voorheen was het mogelijk op een Apple systeem om een programma op te starten welke niet afkomstig is van de AppStore. Sinds de update van Mountain Lion en OS X Lion v10.7.5 is dit standaard niet meer mogelijk. Als je dit toch wilt dan moet je eerst de “GateKeeper” instellen op je Mac. Gatekeeper Gatekeeper is een nieuwe functie in die de bestaande controle op malware van OS X uitbreidt om een Mac te helpen beschermen tegen malware en apps die u vanaf het internet hebt gedownload.

Lees meer...