Overslaan en naar de inhoud gaan

Categorie: Software

In deze categorie vind je artikelen die betrekking hebben op software. De software pakketten die wij het liefst bespreken in onze artikelen zijn multi-platform pakketten. Dus de meeste artikelen zijn te gebruiken voor Windows, macOS of Linux.


Een gedeeld postvak maken in Office 365

Wanneer je gebruikt maakt van Office 365 (Microsoft 365 Basic, Standaard of hoger) dan is het mogelijk om een gedeeld postvak te maken. Het idee van Microsoft achter een gedeeld postvak is dat je een aparte mailbox aanmaakt waar één of meerdere mensen in kunnen werken. Waarom een gedeeld postvak gebruiken? Het aanmaken van een gedeeld postvak heeft een aantal voordelen:

Lees meer...

Verschil Microsoft account en werk of school account

Tegenwoordig heeft iedereen bijna wel een Microsoft-account. Je hebt een Microsoft-account nodig als je van diensten van Microsoft gebruik wilt gaan maken. Als je een nieuwe computer koopt met Windows 10/11 wordt tijdens de installatie gevraagd om je met je Microsoft account aan te melden. Bij Microsoft hebben ze grofweg twee soorten accounts:

Lees meer...

Word document versleutelen met wachtwoord

Soms maak je een document en deze wil je met iemand delen, maar je wilt er zeker van zijn dat andere personen niet zomaar toegang hebben tot het document wat je gemaakt hebt. Met Microsoft Word is het mogelijk om het document te versleutel met een wachtwoord.

Lees meer...

Een overzichtelijke mailbox met 'Inbox Zero'

Regelmatig geven wij ondersteuning aan mensen die problemen hebben met hun e-mail. Wij komen soms een mailbox tegen met meer dan 1000 e-mailberichten in hun 'Postvak In' en bijvoorbeeld 75 ongelezen berichten. Mensen gebruiken hun mailbox steeds vaker als een soort van 'digitaal archief'. Ieder e-mail bericht wordt bewaard. Uiteindelijk blijft er een onoverzichtelijke mailbox over. En de kans is groot dat je e-mail ook nog eens traag wordt.

Lees meer...

Wachtwoorden op een veilige manier opslaan

Misschien kent u het probleem wel. Het internet biedt u zoveel mogelijkheden waarbij u een wachtwoord moet aanmaken. Voor internetbankieren, e-mailcliënts, sociale netwerken, webwinkels, veilingwebsites en forums heb je gebruikersnamen en wachtwoorden nodig. Binnen de kortste keren heeft u een enorme lijst en raakt u daarbij het overzicht kwijt. Het is ook niet veilig om dezelfde wachtwoorden te gebruiken voor ieder systeem of website.

Lees meer...

GIMP als gratis alternatief voor Photoshop

GIMP, het gratis grafische bewerkingsprogramma. Dit programma is gratis voor alle besturingssystemen (zoals Windows, Linux en Mac OS) en wordt via het opensource-model ontwikkeld.  GIMP is een zeer uitgebreid programma. Je kunt er foto's mee bewerken, maar ook zelf tekeningen mee maken. Wil je graag je eigen foto's bewerken en geschikt maken voor op je website dan kan dat prima met GIMP. Wat kan je met GIMP nog meer: Je kan GIMP gebruiken voor je diverse bewerkingen op je foto's zoals:

Lees meer...

VS Code een OpenSource ontwikkelomgeving

De tijd dat Microsoft-producten alleen maar geschikt zijn voor Windows computers is al lang voorbij. Zo is Office al een geruime tijd beschikbaar voor Windows en Mac OS X. En de apps Cortana en Outlook zijn ook op andere besturingssystemen beschikbaar dan alleen Windows Phone. Tegenwoordig is er ook Visual Studio Code. Een OpenSource programmeeromgeving voor Windows, Mac-OS en Linux. 

Lees meer...