Overslaan en naar de inhoud gaan

Categorie: Websites

In deze categorie vind je artikelen die betrekking hebben op websites. De meeste artikelen zijn bedoeld voor de personen die zelf een website hebben of beheren.


Google reCaptcha API key aanvragen

Als je een website hebt, dan heb je meestal ook wel een formulier op je website. Meestal duurt het niet lang voordat je ook via dat formulier SPAM gaat ontvangen. Om je formulier beter te beveiligen kan je gebruik maken van Google reCaptcha. Google reCaptcha Als je gebruik gaat maken van Google reCaptcha, dan kan je een veld aan je formulier toevoegen waarmee iemand die het formulier invult ook kan aangeven dat hij geen robot is. reCaptcha is een "gratis" dienst van Google, waarmee je het aantal SPAM berichten kan verminderen.

Lees meer...

AVG-proof social media deelknoppen

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018 is uitgebreid. En misschien is je dat wel ontgaan. Maar de privacyrechten van klanten of gebruikers worden er mee versterkt en uitgebreid. En door deze wet ben je als website eigenaar medeaansprakelijk voor datavergaring en -doorzending naar een derde partij.

Lees meer...

Verschillende soorten SSL-certificaten

Met behulp van een SSL-certificaat is het mogelijk om een internetverbinding naar een website te beveiligen. Hiervoor moet de eigenaar van site een SSL-certificaat toevoegen aan zijn webserver of website.  3 soorten SSL-certificaten Op dit moment zijn er 3 verschillende soorten SSL-certificaten die hiervoor geschikt zijn: Domein validatie Organisatie validatie Uitgebreide validatie    

Lees meer...

Hoe omleiden van http naar https

Nadat het SSL-certificaat is toegevoegd aan je website, kan je je website instellen zodat er altijd een SSL-verbinding gemaakt moet worden.  Als je gebruik maakt van een Apache webserver voor je website dan kan je dit instellen via het htaccess bestand. Je kan instellen dat al het verkeer naar http omgeleid moet worden naar https. Gebruik de volgende regels en voeg deze toe aan de onderkant van je .htaccess bestand.

Lees meer...

8 redenen om een SSL-certificaat te gebruiken

Met behulp van een SSL-certificaat kan je de verbinding naar je website beveiligen. Veel mensen die een website hebben vragen zich af waarom beveiligen? De meeste IT-bedrijven vertellen dat het veilig is en dat je het verplicht bent en o ja… je komt ook hoger in Google. In dit artikel vindt je 8 serieuze redenen om gebruik te gaan maken van een SSL-certificaat voor de beveiliging van je website.

Lees meer...

Heb ik ook SSL nodig op mijn website?

Internet is populair. Dat zie je dagelijks terug. Bijna ieder bedrijf heeft wel een website. Mensen besteden steeds meer tijd online. Als bedrijf of als website-eigenaar wil je dat jouw klanten/bezoekers ook je website weten te vinden en je diensten of producten weten te kopen.

Lees meer...

Een back-up maken van je website op een Linux server

Er zijn verschillende manier om een backup te maken van je website. In dit artikel krijg je een toelichting op hoe je een backup van je site kan maken met zip. Om een back-up te maken moet je een verbinding maken naar de server. Vervolgens moeten de bestanden worden toegevoegd aan een archief bestand (Zip file). Nadat we het zip bestand hebben gemaakt, halen we het zip bestand over met SFTP. Als het overhalen (downloaden) van het back-up bestand is gelukt verwijderen we het zip bestand van de server (zodat dit niet onnodige ruimte op de server inneemt).

Lees meer...